Kritz Gitaar Stratocaster Sonic Blue - Nieuw -


sinds 13-12-2019 10:05:07

  • Grote foto kritz gitaar stratocaster sonic blue nieuw muziek en instrumenten gitaren elektrisch
  • Grote foto kritz gitaar stratocaster sonic blue nieuw muziek en instrumenten gitaren elektrisch
  • Grote foto kritz gitaar stratocaster sonic blue nieuw muziek en instrumenten gitaren elektrisch
  • Grote foto kritz gitaar stratocaster sonic blue nieuw muziek en instrumenten gitaren elektrisch
  • Grote foto kritz gitaar stratocaster sonic blue nieuw muziek en instrumenten gitaren elektrisch
  • Grote foto kritz gitaar stratocaster sonic blue nieuw muziek en instrumenten gitaren elektrisch
Grote foto kritz gitaar stratocaster sonic blue nieuw muziek en instrumenten gitaren elektrisch Grote foto kritz gitaar stratocaster sonic blue nieuw muziek en instrumenten gitaren elektrisch Grote foto kritz gitaar stratocaster sonic blue nieuw muziek en instrumenten gitaren elektrisch Grote foto kritz gitaar stratocaster sonic blue nieuw muziek en instrumenten gitaren elektrisch Grote foto kritz gitaar stratocaster sonic blue nieuw muziek en instrumenten gitaren elektrisch Grote foto kritz gitaar stratocaster sonic blue nieuw muziek en instrumenten gitaren elektrisch
prijs: € 1500
Locatie : Kruisem  (Oost-Vlaanderen)

Kenmerken

Staat : Nieuw

Beschrijving

Professionele stage & studiogitaar
De Kritz Vintech Strat gitaar.
Een vertrouwd vintage model en toch met alle technische uitvindingen die door Kritz ontwikkeld zijn sinds 1976. Ze zijn in een stroomversnelling gekomen door de komst van de CAD-CAM technologie, het nauwkeurige CNC freeswerk en 3-D printing, dat wij intensief toepassen. Daarnaast is er toch nog steeds veel handwerk nodig omwille van de koolstof toepassingen, het lakwerk en de electro-isolatie.
De 4everhals: Een gepatenteerde Kritz uitvinding. Deze onverwoestbare en stevige, met koolstof versterkte hals heeft vele voordelen: De hals is meestal van esdoorn hout. Een complex productieproces is noodzakelijk door een speciale behandeling. Hij heeft namelijk geen halspen. Hij bevat geen enkel ander produkt dan de vezels van het hout en van de koolstof. De 4Everhals behoeft nooit afstelling. Ontstemt niet. Is en blijft steeds recht. Ook lange podium sessies en warme onstandigheden hebben weinig of geen invloed op het stemmen. Tijdens uw optreden mag het stemkastje in de doos blijven. De hals is uniresonant (d.w.z. hij trilt altijd slechts op 1 frequentie) omwille van het volledig weglaten van de metalen delen en bijgaande holtes. Zo kunnen nooit dode punten ontstaan. Een dood punt ontstaat als er meer dan 1 trilling ontstaat in de hals. Bvb een bepaalde trilling van hout en een andere trillingsfrequentie door metaal (dit is bvb de halspen). De twee of meerdere trillingen zullen elkaar versterken of opheffen naargelang de toonhoogte (dit is dus de gespeelde fretpositie). Dit heeft grote gevolgen op het volume in deze positie alsook op de klankkwaliteit. De halsstijfheid in combinatie met de handgewonden pickups, bezorgen de gitaar een nooit gehoorde Kristalheldere klank met lange sustain. Hierdoor kan de gitaar bestukt worden met de krachtige Kritz Blowerpickups. (zie verder). De hout combinatie die wij steeds opnieuw moeten uitkiezen, vraagt een grote kennis, maar zorgt steeds voor een andere gebalanceerd klank. Meer nog: dit hout is nooit gelijk en soms erg hard als staal en dus moeilijk te bewerken. Misschien minder mooi, maar het geeft een uniek karakter aan iedere gitaar creatie. Het bewerken is duur en arbeidsintensief.
De Smilefrets: nog een Kritz uitvinding. Ze zijn gemaakt uit een legering van metaal (zilver & nickel) en worden via cnc technologie met matrijzen, allemaal gelijktijdig geplaatst en onder druk vast gelijmd. Op deze manier is het raakvlak van de frets met de snaar overal perfect gelijk. Bijvijlen van frets achteraf is dan ook bijna niet meer nodig. De gitaar kan superlaag worden afgesteld. Een pasteuze epoxy lijm zorgt voor het dichten van holtes onder de fret en voor een stabiel en hard contact tussen fret en toets. Dit is uitermate belangrijk voor de zuiverheid van de snaartrillingen. De Smilefrets maken het nemen van barré-akkoorden erg gemakkelijk. De licht afgeronde vorm van de Smilefrets laten de vinger onderkant (die ook afgerond is) beter afdrukken op de frets. Ze laten dus een gemakkelijkere snaarindruk (Barré akkoorden) met de wijsvinger toe. De gitaar speelt dan ook boterzacht.
KIC: een compensatie van een eeuwen oude fout... de Kritz Intonatie Compensatie met nulfret, laat de open akkoorden ook perfect toonzuiver klinken. Bij iedere positie waar de snaar wordt ingedrukt, is er een lichte toonverhoging door het indrukken van de snaar. Bij de open akkoorden compenseert KIC met een verplaatsing van de nulfret, die lagere toon die de niet ingedrukte (open) snaren dan hebben. Je hoort geen verschil meer in zuive
Kenmerken: Staat: Nieuw, Kopen in Kruisem

Zoekertjenummer: 23458029 Meld aan Aanbod